fredag 5. februar 2010

Vårt flotte kjøkkenÅ bytte kjøkken kan være en kostbar affære. For vår del var det også tidkrevende da svigerfar og min kjære gjorde mye av jobben selv. De rev vegger, forsterket bæring i tak og fundamenterte i kjelleren pga bærestolpen som vi måtte ha, satte opp nye vegger og tak etc. Da er det godt resultatet blir akkurat som man håper og kanskje enda litt bedre. Vi har nemlig fått akkurat det kjøkkenet som vi ønsket oss.


Vi vurderte å kun ha skuffer langs øya (som er 240 m lang), men er utrolig glad for at vi endte opp med å ha to sitteplasser. Jentene sitter der hver eneste dag og det er fint å ha de i nærheten når mor kokkelerer. Barstolene er vi også veldig fornøyd med, det er Smile fra Bolia .


Kjøkkenet er hvit høyglans Futura fra Invita (Maxbo Ilebrekke), hvitevarer fra Siemens, blandebatteri (Master-S semi profi krom) og kum (Claron 500 underlimt) begge fra Blanco.

Med små barn i huset er benkeplaten et funn. Det er hvit Corian levert av Italian Design. Jeg bruker kun en Swiffer svamp eller en klut til å tørke bort flekker fra tusjer, blekk etc (fort gjort å tegne utenfor..). Vi valgte også å ha benkeplaten ned på sidene av øya og ned langs benkeplaten ved vinduet noe som gir rommet en fin helhet.

Kjøkkenvifta er Distante 120 SM fra Eico. Den er bygget ned i et designelement (eller kasse som vi kalte det i begynnelsen ;-)) mens motoren står på loftet. Spottene er Grid in Trimless fra Deltalight levert av Lightcom. På gulvet har vi Bjørk Polar fra Karelia.

17 kommentarer:

 1. WOW!!!!!!!!!!!!!! For et lekkert kjøkken!Herre... Råstilig var det!

  Lækkert!
  Fredagsklem til DEG

  SvarSlett
 2. Dette ble jo helt råbra!! Så vakkert og samtidig enkelt -det er en vanskelig kombinasjon, man har ikke masse dill og dall som "skjuler" eventuelle småfeil. Invita er flinke på linjer og overflater. Vi skal ha samme type vifte over kjøkkenøya :)

  SvarSlett
 3. Hei:)

  Var inne og såg trpden din på nybaktmamma, ogmåtte bare inn her på bloggen din og se det "live";)

  KJøkkenet deres er bare helt konge!! Lekkert, og skikkelig gjennomført!
  Vi ble ferdige med vårt kjøkken nå til jul, og har også hvit høyglans. Vi valgte også åpen løsning, og hadde heller ikke endt opp med det visst vi hadde bynt oppussingen for ett år siden... er noe med det at en må bo seg til litt, og ikke forhaster seg.

  Vi og valgte sitteplasser på øya, veldig kjekt! :)
  Falt veldig for barstolene dine... kanskje det blir slike på oss og? ;)

  Kos dere med ny kjøkkenet... Dere har all grunn til og være fornøyde hvertfall:)

  Linn

  SvarSlett
 4. Hei. Hyggelig å lese dine fine innlegg om ting og tang. Flott å se fine bilder fra en vellykket forvandling.Har lyst til å være med deg på en tur til ting og tang stedene dine. Liker å kikke. Hils masse til O, M og M. Klem fra t og o.

  SvarSlett
 5. Fantastisk kjøkken! God idé å la kjøkkenbenken gå inn i systemveggen på den måten! Utrolig fin benkeplata var også...hmm..kanskje jeg heller skal ha sånn? Takk for tips:) (Ok jeg låner bildene til min blogg?)

  SvarSlett
 6. wow! dette kjøkkenet var bare så utrolig lekkert:-) lyst og fint.. og gode løsninger:-)

  SvarSlett
 7. Utrolig fint kjøkken! Kom over bloggen din når jeg søkte etter hvite høyglanskjøkken. Jeg er selv i planleggingsfasen av nytt kjøkken og har veldig lyst på et kjøkken tilsvarende ditt. Kan jeg spørre deg hvilken fargekode du har brukt på vegger og karmer/listverk? Synes det så utrolig lekkert ut alt sammen!
  Hanne.

  SvarSlett
 8. Tusen takk for koselige tilbakemeldinger. Vi er veldig fornøyd med kjøkkenet og løsningene vi har valgt. Hvitmalingen vi har brukt er Chi fra Jotun.

  SvarSlett
 9. Akkurat samme planløsning som oss!! Søkte etter noen med erfaring med Eico distante vifte, og vips kom kjøkkenløsningen vår opp :-)
  Vi har best matt glatt hvit fra JH Interiør.
  Er du fornøyd med Eico vifta?
  Vi har også CHI på veggene i huset. Har tenkt til å male kjøkkenet i den også. Får fargeprøve i morgen...spennende.

  SvarSlett
 10. Hei!
  Dette var et utrolig fint kjøkken :)

  SvarSlett
 11. kjempe stilig kjøkken!! GANSKE LIKT VÅRT:):) lykke til i konkurransen. Klem HUSET PÅ HØYDEN

  SvarSlett
 12. Dette var det fineste kjøkkenet jeg har sett på lenge! :)

  SvarSlett
 13. Veldig veldig fint! Vasken va super! :-)

  SvarSlett
 14. WOW FOR ET KJØKKEN...

  Kommer snart innom igjen for og lese mer, kom over deg litt vell seint på kvelden.. Men følger deg videre..
  Klem

  SvarSlett
 15. Tusen takk for kjempe koselige kommentarer!! Vi er utrolig fornøyd med kjøkkenet vårt. Det ble akkurat slik vi ville ha det - rent og pent ;-) Etter 7 mnd i Australia gleder vi oss nå masse til at leieboere flytter ut og vi snart kommer hjem og flytter inn! Derfor har det vært dårlig med aktivitet på denne bloggen. Men ta gjerne en titt på alt vi har gjort down under på reisebloggen:
  reiserjordenrundt.blogspot.com

  Klem Anette

  SvarSlett
 16. Kjempe fint kjøkken. Enkelt og rent, stilig med den røde kjøkkenmaskinen framme :) Fin farge på gulvet deres :)

  SvarSlett
 17. Helt klart et av de beste løsningene jeg har sett i NIB-konkurransen :) Fantastisk bilde med barna ved kjøkkenøyen!

  Lykke til, hilsen Kristian

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for en liten eller stor kommentar.
Klem Anette