torsdag 11. februar 2010

Marimekkos historie i Oslo

I snart 60 år har Nordens eldste designhus, Marimekko, gledet kjøpere verden over. Fra 14 februar til 9 mai kan man oppleve dens fargerike historie i Kunstindustrimuseet i Oslo. Her finner man tekstiltrykk og mote i spennende farger og mønstre. Totalt viser utstillingen 38 antrekk (bl.a. en av Jaqueline Kennedys kjoler) og 32 stofflengder. Noen er sikkert ukjente, mens andre er mange sin favoritt. Min klare favoritt er Maija Isolas valmuemønster Unikko. Hva er din?

Alle bilder er hentet fra Marimekkos hjemmeside

4 kommentarer:

 1. Sikkert kjempespennende! Ha en koselig kveld :)

  SvarSlett
 2. Å så kjekt med en slik utstilling. Syns Marimekko har många flotta mönster, en av mina favorter är "Lumimarja" ("snöbär").

  Ha det fint!

  SvarSlett
 3. Tusen takk for en hyggelig hilsen i bloggen min! :)

  Må si at kjøkkenet deres ble utrolig lekkert og har virkelig gjennomgått en ENORM forandring! Er ganske misunnelig på all luften og plassen dere fikk! Vi har bodd oss til i 4 år nå og det er på HØY tid å få kjøkkenet på plass.. Vi har endret tegningene mange ganger, men for vår del så forblir rommet i den str det har pr i dag.. desverre.. Men det er nå engang det som vil fungere best ut i fra utgangspunktet..

  Hvordan fungerer det med en slik utrekkbar slange på armaturet? Altså, blir det brukt og er det kjekt å ha?

  Ønsker deg en fin dag! *klem fra idun*

  SvarSlett
 4. Hei du! Fine innlegg du har om dagen:) Liker "pyntegjenstanden" din veldig godt!-men ble glad for at du endelig har fått brukt den til det den er aller best til da;) Jeg er veldig glad i marimekko. Liker bottna best, selv om valmue er koselig og et ekte ikon. Her kan du se bottna:
  http://www.iittala.com/web/Iittalaweb.nsf/en/products_eating_dinnerware_bottna

  Apro på rismelk. Aner ikke, jeg. Bare veldig lett påvirkelig! Hehehe.. Kjøp det og gi til henne!

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for en liten eller stor kommentar.
Klem Anette