onsdag 21. april 2010

En helg i København

Foto: Marcus Karlsen

Forrige helg hadde vi noen kalde dager i København, men hva gjør vel det når man har barnefri for en stakket stund? Som ellers når man skal på tur er det greit å ha forberedt seg litt på forhånd... Noe som gjenspeilte seg på denne turen også. For hvor var nå alle GreenGate butikkene? Jeg hadde sett for meg interiørbutikk på interiørbutikk så langt øyet kunne se. Vi reiste avgårde med en diger koffert med en tom bag oppi. Denne gang skulle vi ikke trenge å kjøpe ekstra bag til alt vi skulle ha med hjem. Men hvor var nå alle de koselige småbutikkene? Mannen og jeg trasket gate opp og gate ned, noen små butikker fant vi da, men hvor resten gjemte seg vet jeg ikke.

Her er iallefall noen av de vi fant:

I butikken Liljehøj ble det litt shopping. Den første og eneste butikken jeg fant med Maileg. Kjøpte noen fine påskeegg på salg. I tillegg hadde de bra utvalg fra TineK og noe GreenGate. Samt en fantastisk disk med de lekreste små sjokolader. Mmmm...


Akimbo var en liten butikk med en haug med skatter. Man kikker og kikker og hele tiden ser man noe nytt. Der endte jeg opp med noen små glasslykter til å pynte opp i hagen og litt smågaver.


Illum ble jo selvsagt besøkt opptil flere ganger. Mor i huset skulle jo gjerne ha med seg en Vipp søppelbøtte hjem (siden den gamle har tatt kvelden), men mannen var veldig i tvil om han i det hele tatt likte de Vipp bøttene. Hva er det for noe sprøyt? Det går vel ikke ann å ikke like de? Siden de ikke var noe spesielt billigere i pris fant ikke Vippen veien til kofferten. Jeg får vel heller bearbeide mannen hjemme. For en hvit (eller brun) Vipp hadde passet perfekt!


Fannymia var en flott liten butikk som lager spennende barnetøy på bestilling. Flotte stoffer og nydelig design. Fant flere modeller jeg kunne tenke meg, men ingen størrelse som passet. Kanskje jeg skulle bestille noe til jentene på nett isteden?


Hugin & Mugin hadde også massse lekkert. Ble ikke noe handling der heller, men angret litt på at jeg ikke kjøpte noen flotte kjoler.


Var også innom Søstrene Grene og fikk fortalt ekspeditøren hva jeg mente om at man i 2010 ikke kunne bruke visakort i butikken. De tok jo selvsagt (!) bare Dankort må en vite... Da måtte jeg gå å finne en minibank i en annen etasje. Og da jeg kom tilbake mente hun i tillegg at jeg skulle stå i kø på nytt for å få betalt. HÆ?? Er det mulig da?? Lekset opp for henne at jeg antakelig kunne brukt visakortet i indre Mongolia, men her i hovedstaden i Danmark i år 2010, not! Hadde det ikke vært for at jeg hadde lyst på det jeg hadde plukket med meg så burde jeg jo bare gått.

Så moralen er - skal man på shopping så er det greit å forberede seg litt på forhånd og ha noen danske kroner i lomma!

2 kommentarer:

 1. Jeg elsker København, planlegger faktisk en tur dit om ikke så lenge. Men, det er nok lurt å planlegge litt på forhånd som du sier. De så veldig fine ut de butikkene dere var innom. Virkelig dårlig at de ikke tok visakort hos Søstrene Grene, kjedelig og mye styr. Fortsatt god kveld!

  SvarSlett
 2. Hei
  Dette innlegget trengte jeg:)
  Har igrunn aldri vært på shopping i Køben og det var fint å se beskrivelse av spennende butikker her hos deg.
  Nå vet jeg hvor jeg skal svinge innom når jeg tar den etterlengtede turen til hovedstaden.
  Ha en fin dag !:)

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad for en liten eller stor kommentar.
Klem Anette